Transport gunoaie | Evacuare gunoi

Transport gunoi cu utilitare de 3,5 tone, container gunoi sau autobasculanta gunoi.

Pentru cantitati de pana la 2 tone de gunoi, oferim utilitare si personal pentru incarcat. Gunoiul poate fi la saci sau vrac.

Container gunoi de 7 metri cubi. Stationeaza la client 48 ore. Incarcatul revenind clientului. Plata la livrare.

 

Servicii care v-ar putea interesa : inchiriere container gunoi, transport mobila sau curatenii poduri.

 

transport gunoi transport containere gunoi

Prin gunoi intelegem materiale, resturi de materiale degradate, resturi gospodaresti, rezultate din gradinarit, amenajari de orice tip.
Exclus resturi animale, resturi alimentare si alte gunoie ce necesita firme de salubrizare specializate.

In medie, un cetatean european genereaza anual aproximativ 500 de kilograme de deseuri menajere.

Dar ce reprezinta deseurile menajere (sau municipale sau urbane)? Incepem prin a defini clar ce sunt deseurile: orice substanta (sau obiect) pe care detinatorul o arunca sau intentioneaza sau este necesar sa o arunce. Si atunci, ce reprezinta deseurile municipale?

Ele sunt deseuri din gospodarii, la fel ca si alte deseuri, care prin natura sau compozitia lor sunt asimilate deseurilor din gospodarii. Ele sunt de fapt deseurile pe care le putem vedea direct si la a caror reducere, refolosire sau reciclare putem contribui cu usurinta.

Din totalul deseurilor pe care fiecare dintre noi le genereaza in medie, doar un procent de 14% din masa totala este reprezentat de deseurile manejere.

Deseurile menajere sunt generate de catre populatie, dar cuprind si deseuri similare generate de agentii economici industriali sau agentii comerciali: obiecte vechi si deteriorate, carton, hartie, tesaturi, sticla, resturi alimantare, cenusa, materiale plastice, ambalaje etc.

1.4.2 Deseuri stradale: gunoiul maturat de pe strazi, gunoiul din parcuri, locuri publice, depunerile stradale etc

1.4.3 Deseuri comerciale provenite din activitatea comerciala de orice fel, mai ales: produse perisabile, ambalaje din plastic, hartie, carton


1.4.4 Deseuri sanitare provenite din institutiile de sanatate: spitale, policlinici, dispensare, cabinete stomatologice, cabinete medicale particulare;
ele au un potential infectios ridicat, prezentand din
acest motiv un grad de risc mare;
manipularea, transportul si tratarea lor se realizeaza
cu mijloace si metode specifice.

1.5 Deseuri speciale: explozibili, substante toxice, substante radioactive.
Aceste deseuri rezulta din activitatile industriale,de cercetare, agricole, centrale atomo-electrice etc.

Deseurile menajere in cea mai mare parte sunt solide.
Cantitatea, natura si compozitia lor sunt extrem de variate si influentate apreciabil de conditiile climatice, felul de viata al oamenilor, gradul de industrializare etc.

In cazul deseurilor stradale, cantitatea si compozitia lor depind de:
- zona geografica (deal, ses, munte)
- clima
- natura pavajului
- gradul de acoperire cu vegetatie.

In general sunt deseuri solide uscate, dar pot fi si suspensii, rezultate de la spalarea strazilor.

Deseurile provenite din industria extractiva sunt in cantitate foarte mare; haldele de steril prezinta un mare pericol sanitar, datorita continutului ridicat de Pb, Cu, Cr etc, substante toxice pentru organismele vegetale si animale.

Deseurile menajere solide din zonele urbane din tara noastra variaza intre 0,5…0,9 kg/locuitor/zi, ceea ce face sa rezulte o cantitate medie de 8700 tone/zi.
Din aceasta cantitate numai cca 5 % sunt incinerate, restul find depozitate in rampe foarte putin amenajate sau necontrolat.

Depozitele necontrolate sunt lipsite de amenajarile minime necesare; ele constituie zone insalubre care pun in pericol viata oamenilor prin riscul impurificarii apelor subterane si de suprafata, datorita scurgerilor de lichid organic (levigat); totodata ele creaza disconfort olfactiv ca urmare a mirosurilor neplacute degajate, afecteaza estetica peisajului, favorizeaza mentinerea si innmultirea unor focare generatoare de boli pentru oameni si animale.

In cea mai mare parte a cazurilor are loc depozitarea comuna a deseurilor menajere cu cele industriale.
Din punct de vedere cantitativ, deseurile menajere constituie cea mai mare parte a deseurilor urbane.

Deseurile rurale difera de cele urbane prin compozitie si cantitate.
Inexistenta in zona rurala a unor servicii publice de salubritate face imposibila intocmirea unei statistici a deseurilor rurale, motiv pentru acre ele pot fi evaluate doar aproximativ.
Cantitatea de deseuri rurale este de cca 0,3 kg/locuitor/zi.
Se poate estima o cantitate medie anuala de cca 1 milion tone deseuri menajere rurale, pentru o populatie rurala de cca 10 milioane locuitori.
In marea majoritate a cazurilor deseurile men
ajere rurale sunt aruncate pe malul cursurilor de apa sau chiar in albia apei, motiv pentru care gradul de poluare a mediului poate sa fie mai intens decat in cazul depozitarii deseurilor urbane.

Diferentele inregistrate de la o tara la alta in ceea ce priveste cantitatea si caracteristicile deseurilor sunt dependente de:
- gradul de dezvoltare industriala
- gradul de dezvoltare tehnologica
- nivelul de trai
- nivelul de civilizatie
- densitatea demografica.

Diferentele sunrt cuprinse intre 150-600 kg/an/locuitor.

Cantitatea de gunoaie municipale variaza de la an la an inregistrandu-se in ultimii ani 6 ani o tendinta generala de cersyerea consumului populatiei, cat si cresterea proportiei populatiei deservite de serviciile publice de salubritate in sistem centralizat.

Creserea de gunoaie generate pe cap de locuitor ilustreaza nivelul de dezvoltare economica a fiecarui stat.

In mod contrar, fata de situstia intalnita in majoritatea statelor dezvoltate din UE, cantitatea de deseuri generate in Romania este in general depozitata, numai un procent de 2% representando deseurile reciclate.

Gunoaiele provin din gospodariile populatiei.Compozitia acestora a variat in ultimii ani, ponderea cea mai mare avand-o deseurile biodegradabile.

Deseurile municipale sunt alcatuite din deseuri reziduale, deseuri voluminoase, materiale secundare de la colectarea selectiva (de ex., hartie si sticla), deseuri menajere periculoase, deseuri de la curatarea strazilor si litiere.

Ele sunt alcatuite din materiale precum hartie, carton, metale, textile, organice(resturi alimentare si de gradina) si lemn. Imaginea 1 subliniaza compozitia tipica a deseurilor municipale. Dupa cum se poate vedea, cea mai mare fractie este formata din hartie si carton cu un procent de 35% din fluxul de deseuri, urmata de materialele organice cu 25%.

Deseurile municipale reprezinta aproximativ 14% din totalul deseurilor generate.

Modalitati de gestiune

De cele mai multe ori sunt depozitate pe rampa de deseuri. Totusi, unele tari au luat masuri de delimitare fata de depozitare. Alternativele oferite includ incinerarea (intr-un procent crescator cu recuperare de energie), recilarea  sticlei, hartiei, metalelor, plasticului si a altor materiale, precum si compostarea.

Impact ecologic

Exista multe impacturi potentiale asociate cu depozitarea deseurilor, inclusiv cu generarea levigatului si a gazelor (cu puternic efect de sera), mirosurilor, insectelor, parazitilor si modului de folosire a terenurilor in cazul depozitelor de deseuri.

Topirea zapezilor scoate la vedere gunoaiele de pe Olt. Dupa localitatea Balan, si pana la iesirea din judetul Harghita, pe o lungime de peste 80 de kilometri, apele Oltului duc in aval pet-uri, navete de plastic, pungi cu gunoi menajer, haine uzate etc,

Autoritatile locale dau vina pe nepasarea oamenilor, care nu vor sa incheie contracte pentru transportul deseurilor menajere. Specialistii de la Apele Romane Harghita nu au dat anul trecut nicio amenda, ci doar avertismente. Ei spun ca amenzile sunt exagerat de mari si prefera sa astepte ca oamenii sa devina mai civilizati. In aprilie 2009, Oltul a fost strangulat de un baraj de 200 de metri cubi de peturi si de gunoi.

 

Prin serviciile noastre de transport gunoi si de salubrizare ajutam lientii in a-si debarasa zonele de gunoi.

Detinem autoutilitare de 3,5 tone si o experienta indelungata in transportul gunoi atat in Bucuresti si nu numai.

Seriozitatea si calificarea personalului angajat, cat si performanta masinilor de transport moloz, transport gunoi, transport orice va ajuta de fincare data sa ne contactati ori de cate ori aveti nevoie de noi.

Personalul nostru de manipulare va scapa de orice griji, deoarece incarca si descarca tot gunoiul astfel incat sa un faceti nimic.

Pentru a obtine cel mai bun pret sunati-ne acum!

Cea mai mare insula de gunoi din lume este ascunsa in Maldive
Insulele Maldive sunt cunoscute in lumea intreaga ca un paradis tropical, un arhipeleag de 1.200 de insule de corali in oceanul Indian. Insa imaginea traditionala a Maldivelor ascunde un secret murdar: insula Thilafushi, cea mai mare insula de transport gunoi din lume, informeaza Guardian.
Insula artificiala a fost construita pentru transport gunoi rezolvarea problemelor legate de deseurile din capitala insulelor Maldive, Male. Insa, avand in vedere ca la ora actuala, peste 10.000 de turisti viziteaza saptamanal Maldivele, transport gunoi insula de gunoi acopera acum o suprafata de 50 de hectare.
Atat de mult gunoi este transport gunoi depozitat incat insula creste cu un metru pe zi. Exista peste 30 de fabrici, o moschee transport gunoi si locuinte pentru 150 de imigranti din Bangladesh care zac printre gramezi de gunoaie.
Ecologistii spun ca peste 330 de tone de deseuri sunt aduse zilnic in insula Thilafushi. O mare parte dintre acestea provin din Male, care este unul dintre cele mai dens populate orase din lume: 100.000 de oameni se inghesuie pe o suprafata de 2 kilometri patrati. In ciuda cresterii insulei de gunoi, Thilafushi ramane ascunsa. transport gunoi Nimeni nu ajunge acolo, in afara de muncitori.
Intre timp, turismul a facut din Maldive cea mai bogata tara din Asia de Sud. Cu toate acestea, aproape orice trebuie importat, pana si mancarea pentru turisti. Prin urmare, se produce o cantitate foarte mare de deseuri. Fiecare transport gunoi turist produce zilnic 3,5 kilograme de gunoi si consuma 500 litri de apa.
La inceputul acestei luni, transport gunoi noul presedinte din Maldive, Mohamed Nasheed, a anuntat planul sau radical de salvare a oamenilor sai: strangerea banilor din veniturile din turism pentru cumpararea altei tari.
Legea Picnicului: Romania murdara trebuie ajutata sa se spele
In Romania, 1 Mai „muncitoresc“ a devenit treptat, dupa Revolutia din decembrie `89, sinonima cu micul si berea, savurate la iarba verde, la munte sau la mare. Altfel spus, din acest punct de vedere, intre romani si americani nu prea e mare diferenta.
1 Mai este Ziua Internationala a Muncii, fiind sarbatorita in majoritatea tarilor lumii. A pornit din SUA, decretata in 1889, in memoria victimelor grevei generale din Chicago. In prezent, Ziua Muncii in SUA este sarbatorita pe data de 1 septembrie, transport gunoi, fiind asimilata gratarelor, autostrazilor aglomerate si ultimului week-end lung al verii.
Totusi, prin ce ne-am diferentia de „fratii“ americani? Probabil ca prin indisciplina in trafic in caz de drumuri, nu autostrazi, aglomerate, prin lipsa unor locuri special amenajate pentru picnic sau gratar in aer liber, transport gunoi, prin lipsa de respect fata de vecinul de „petic verde“ – de exemplu, muzica la prea multi decibeli, si prin lipsa de respect fata de natura.
Daca pana acum nu a existat un cadru legal concret care sa reglementeze „iesirea la iarba verde“, speram ca asa numita Lege a Picnicului va reusi sa disciplineze turistul neaos, de sezon. Daca nu prin amenajari, transport gunoi, macar prin cuantumul amenzilor.
Scopul Legii Picnicului, sustinuta de Asociatia Green Revolution, este de prevenire, reducere si eliminare a impactului negativ asupra mediului si asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.
Spatii pentru picnic, amenajate eco si administrate eficient
Potrivit proiectului legislativ, va fi interzisa desfasurarea picnicurilor pe spatiile verzi publice, cu exceptia zonelor amenajate in acest sens. Administratorii acestor spatii de picnic vor fi obligati sa le delimiteze clar, sa puna la dispozitia cetatenilor locuri speciale pentru aprins focul, containere de colectare selectiva a deseurilor, transport gunoi, precum si toalete ecologice.
Toate amenajarile vor fi facute asigurand o interventie minima asupra naturii, fara sa fie permise defrisarile,transport gunoi, modificari ale cursurilor de apa sau ridicarea de constructii (cu exceptia celor temporare). Administratorii vor fi obligati sa verifice zilnic zonele de picnic si imediata vecinatate a acestora, pentru a se asigura ca nu sunt aduse prejudicii naturii.
Utilizatorii zonelor de picnic vor trebui, printre altele, sa arunce deseurile in containerele amenajate si sa pastreze linistea, transport gunoi, ordinea si curatenia. Orice nerespectare a prevederilor Legii Picnicului va fi sanctionata cu amenzi intre 100 si 50.000 de lei.
De ce avem nevoie de Legea Picnicului
De ce avem nevoie de o asemenea lege? Vine 1 Mai. Nu stim ce va fi pe plajele din Vama Veche sau Mamaia - statiunile de pe litoral cu cel mai mare aflux de turisti, la deschiderea oficiala a sezonului estival. La fel cum nu stim nici ce va fi prin poienitele asezate pe vreun parau, in Valea Prahovei, sau chiar prin unele parcuri naturale sau rezervatii.
Anul trecut, plaja de la Vama Veche arata ca o groapa de gunoi dupa petrecerile de 1 Mai. Dupa ce turistii si-au strans corturile si au plecat, in urma lor au ramas aceeasi munti de mizerie cu care ne-au obisnuit in fiecare an. Evident, turistii nu au miscat nici un deget la curatenie. Are cine sa stranga dupa ei: autoritatile. Iar in lipsa reactiei acestora, proprietarii de terase din zona si localnicii.
Daca turistilor nu le pasa, atunci ar trebui sa le pese localnicilor de locurile in care isi duc viata. Ei bine, acest lucru nu se intampla, transport gunoi, cel putin in zona din jurul Pesterii Campeneasca, din judetul Bihor, si nu doar in preajma zilei de 1 Mai, ci mereu.
In 2008, o echipa de salvamontisti a scos aproximativ 100 metri cubi de gunoaie, aduse de ape, din pestera renumita pentru cea mai inalta cascada subterana din Romania.
„Am fost in februarie sau in martie 2011 in Pestera Campeneasca. Am constatat ca tot ce s-a scos in urma cu trei ani s-a depus la loc“, a declarat pentru Green Report Tudor Rus, unul dintre speologii care au participat in 2008 la actiunea de igienizare a pesterii. El a spus ca, la acea vreme, au scos din pestera tot felul de deseuri, transport gunoi, de la pet-uri pana la anvelope de tractor.
„O lege curata pentru o Romanie murdara“
In momentul de fata, Legea Picnicului se afla la Parlament, in dezbaterea Senatului, asteptand distribuirea catre comisiile de specialitate.
„Aceasta (n.r. – Legea Picnicului) este o lege curata pentru o Romanie murdara. Este o lege a bunului-simt. Nu incercam sa-i oprim pe oameni sa nu mai mearga la picnic, ci incercam sa ii determinam sa faca acest lucru in mod civilizat“, a declarat Dana Belciug, project manager Green Report.
Initiatorii Legii Picnicului sunt Sulfina Barbu - deputat PDL, Carmen Ileana Moldovan - deputat PSD, Ana Adriana Saftoiu - deputat PNL si Attila Korodi - deputat UDMR.
In prezent, exista cel putin 15 prevederi diferite care reglementeaza activitatile in aer liber in Romania, risipite prin ordonante de urgenta, hotarari de guvern, ordine de ministru si legi. Unele dintre ele chiar se contrazic, iar, in prezent, transport gunoi, nu este clar ce autoritati au ca atributii controlul, amendarea si amenajarea spatiilor destinate picnicului.
Discutiile dintre Green Revolution si reprezentantii Ministerului Mediului pentru crearea noului cod pentru picnic au inceput in 2009. Inca de atunci, mass- media, cat si numeroase vedete, politicieni si alte persoane publice si-au exprimat increderea ca Legea Picnicului ii va determina pe romani sa se poarte civilizat, chiar si de teama amenzilor.
Daca proiectul Legii Picnicului – care are un puternic si sanatos caracter civic, fara echivoc - nu este adoptat, atunci avem alternativa pentru a scapa de odioasele muzici asurzitoare, aglomeratii in trafic, gramezi de gunoaie etc: sa ne aliniem tarilor ca Australia sau Elvetia, unde Ziua Internationala a Muncii nu este sarbatoare oficiala, transport gunoi, fiind zi normala de munca. Care ar fi sansele?
Sursa foto: dinorasulmeu.ro

 

 

Servicii de transport moloz Bucuresti complete, transport moloz cu containere, inchiriere container moloz, evacuare mobila veche, transport gunoi, servicii de transport mobila in Bucuresti.

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates. Servicii transport moloz Bucuresti.
Web Analytics