Mutarile sunt evenimente importante pentru intreaga familie, chiar si pentru prietenii nostri cu patru labute. Cand se produc schimbari in ambientul lor, animalutele devin stresate. Pot deveni anxioase sau nervoase inca din timpul impachetarii, pentru ca nu inteleg ce se intampla.

Pregatirea pentru mutare

Din cauza ca sunt foarte atasate de stapanii lor, este bine sa acordati o atentie speciala animalutelor inca de la inceputul intregului proces de mutare. Daca este posibil, duceti-le sa viziteze noua locuinta inca inainte de a incepe mutarea. Lasati-le sa se acomodeze putin cu noul peisaj.

Inainte de ziua transportului, stapanii care vor acorda mai multa atentie animalutelor, vor avea niste prieteni imblaniti mai putin anxiosi. Fii atent la sentimentele lui, acorda-i atentie cum ai face cu un copil, astfel va rezista mai bine stresului starnit de haosul din ziua mutarii.

Ponturi pentru mutari cand ai animale de companieMutarile pot fi foarte stresante indeosebi pentru pisici, pentru ca ele sunt atente la ambientul lor si nu se adapteaza repede la schimbari. Ruperea de ambientul obisnuit poate duce la tulburari de comportament. Cel mai bine e sa planuiesti o strategie de mutare care sa produca cele mai mici modificari cu putinta.

Animalele pot deveni stresate de la primele semne de impachetare. Ca sa reduci din acest stres, ar fi bine sa incepi sa impachetezi cu cateva saptamani inainte de ziua mutarii. Poti incepe din camerele unde eventual nu au acces animalele tale. Cu cateva saptamani inainte de mutare, ar fi bine sa faci o vizita la veterinar. Este un bun prilej sa verifici ca datele sunt actualizate. Recomand sa cereti o copie a datelor medicale. Daca este cazul, puteti cere recomandari pentru o clinica veterinara in zona unde va mutati.

Ziua mutarii

Daca ai angajat o firma de mutari de mobilier, fa-i cunostinta animalutului tau cu personalul de la firma inainte ca acestia sa inceapa sa transporte obiectele. Animalele sunt foarte teritoriale si sunt ezitante cu strainii in casa lor.

Ai desemnat un membru al familiei sa aiba grija de animal in ziua mutarii? Ca sa il pui in siguranta, pune animalutele intr-o zona ingradita, ca ei sa poata asista la toata actiunea si sa fie, totusi, in siguranta. Daca le inchizi intr-o camera, ar putea sa fie mai stresate, stiind ca ceva se intampla pe acolo si ele nu pot vedea. Asigura-te ca au la dispozitie apa, mancare, jucariile preferate.

Prezinta-i animalutului tau noul peisaj imediat dupa ce ai terminat mutarea. Nu-l grabi, acorda-i timp de acomodare, adu-i jucariile preferate si mancarea. Pune obiectele uzuale in locuri similare cu cele din casa veche, macar pentru o perioada. Investeste putin timp in planificarea mutarii si vei obtine un proces mult mai putin stresant pentru intreaga familie. Articol oferit de transport-moloz.com.

Servicii de transport moloz Bucuresti complete, transport moloz cu containere, inchiriere container moloz, evacuare mobila veche, transport gunoi, servicii de transport mobila in Bucuresti.

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates. Servicii transport moloz Bucuresti.
Web Analytics